ACTUEEL

Bijgewerkt op: 22 aug.


Wat betekent vrijheid voor jou of een ander? Wanneer ben je echt vrij?


Iedere context, tijdsbeeld en situatie weerspiegelt vrijheid (of het niet hebben daarvan) anders. Dat zal Toneelgroep Drommedaris u laten zien op 20 & 21 oktober, in de Drommedaris te Enkhuizen. Drie taferelen waar we wachten tot Willem komt.


In 1572 is er een nieuw begin ‘de geboorte van Nederland’. Van beeldenstorm tot burgeroorlog, het is een heftige tijd waarin vrijheid gecompliceerd is. Willem van Oranje strandt ook nog eens in Enkhuizen en hoe beïnvloedt dat de burgers en hun vrijheden?


In de hedendaagse wereld kent iedereen situaties die onze vrijheden nu en dan veranderen en hierom vindt TGD dit het perfecte onderwerp voor een gevarieerde voorstelling zoals geen ander. Bereidt u voor op een avond waarin u valt in het verleden, koninklijk mag lachen en waar de realiteit soms erg dichtbij komt.


Het toneelstuk Enkhuizen in Drie Taferelen: Wachtwoord van Vrijheid zal uit drie verschillende gedeelten bestaan, die u mag komen ontdekken wanneer u het juiste ‘wachtwoord’ aan de poort zegt. Geen zorgen, het wachtwoord is vaak dichterbij dan u denkt.Drombar – begane grond

Enza Zaden Zaal

Syngenta Theater – derde verdieping

Showtime 19.30 uur 19.50 uur 20.10 uur 20.30 uur 20.50 uur


TGD hanteert vijf tijdssloten. Kom op tijd, maar ook weer niet te vroeg.

Het publiek start beneden in de doorgang en wordt in groepjes van maximaal 25 meegenomen.


€ 12,50 Entree


Tickets via : www.drom.nl
Altijd al aan een masterclass mee willen doen? Dan krijg je nu de kans. Op zaterdag 9 juli organiseert Toneelgroep Drommedaris een masterclass door Bart Kiene. De masterclass vindt plaats op 9 juli van 11.00 uur tot 16.30 uur in de Syngentazaal van de Drom (de filmzaal). Deelname aan deze masterclass kost je slechts € 35.

Geef je dus zo snel mogelijk op via annahinse@me.com. Ook voor meer informatie kun je bij haar terecht.


Theatermaker Bart Kiene

Bart Kiene is een theatermaker en regisseur met een ongelooflijke staat van dienst. Hij valt het beste te omschrijven als uitvoerder van totaaltheater. Hij heeft o.a. gespeeld bij Toneelgroep Baal, en is verbonden geweest aan het Nationaal Toneel. Oprichter van Theatergroep Nijinsky, schrijver en samensteller van programma’s voor Poëzie Hardop. Hij heeft jarenlange ervaring als docent bij Toneelschool Amsterdam en de Academie voor Kleinkunst. In Rotterdam is hij mede-oprichter van de Acteerschool Rotterdam, een theateropleiding die zich speciaal richt op allochtone jongeren. Kortom…TGD is er trots op dat Bart een masterclass wil geven.

De masterclass

In deze masterclass staan de monologen voorop. Je mag in de huid kruipen van een personage dat je altijd al hebt willen spelen. Wat ook kan, is dat je een boeiende songtekst uit het hoofd leert. Dat mag ook in een vreemde taal. Als je graag mee wilt doen maar nog geen idee hebt over welke tekst je wilt doen, neem dan contact op met Anna Hinse. Zij helpt je en zodra je een tekst hebt mail die dan naar annahinse@me.com. Zij zorgt ervoor dat Bart Kiene zich ook kan voorbereiden aan de hand van jullie monologen.

Tijdens de masterclass op 9 juli is van 14.00 uur tot 16.30 uur de zaal ook open voor geïnteresseerd publiek. Voor € 10 krijgen zij een kijkje achter de schermen van het maakproces en kunnen zij zien hoe jij als acteur groeit in jouw performance.Straattheater

Bart zal de focus leggen op geloofwaardigheid, maar ook op hoe je een monoloog begint en eindigt, wanneer je ermee de straat opgaat. Want ja…dat is het doel waar naartoe gewerkt gaat worden! Om je klaar te stomen een week later met jullie monologen de Westerstraat in te gaan en voor of met publiek te spelen.

Mocht je straattheater net een stap te ver vinden, dan kun je er ook voor kiezen om alleen de masterclass te volgen. Maar zeg nou zelf: is het niet een enorme uitdaging om je talent te showen en te shinen in de Westerstraat?


Het straattheater is gepland op zaterdag 16 juli van 13.30 tot 16.00 uur op verschillende plekken in de Westerstraat. Theaterschool de Cast in de Peperstraat is uitvalsbasis. Koffie, fris en toiletten worden geregeld. Wel je eigen lunch meenemen.


Bijgewerkt op: 22 aug.TGD is gestart met het repeteren voor de nieuwe voorstelling:

Op deze foto missen we wel nog spelers die helaas niet aanwezig konden zijn, maar die u wel kunt bewonderen op 20 & 21 oktober in de Drommedaris te Enkhuizen.
Enkhuizen in 3 Taferelen: Wachtwoord van Vrijheid behandelt verschillende situaties, tijden en perspectieven als het gaat om vrijheid. Het wordt een diverse en bijzondere voorstelling die je niet wilt missen.


Wij zijn druk bezig met de repetities en hieronder een voorproefje.

Kaarten zijnt te koop op www.drom.nl