top of page

ACTUEEL

Opnieuw een masterclass met Bart Kiene bij Toneelgroep Drommedaris

Altijd al aan een masterclass mee willen doen? Dan krijg je nu de kans. Op zaterdag 11 februari

organiseert Toneelgroep Drommedaris opnieuw een masterclass door Bart Kiene.

De masterclass vindt plaats 11.00 uur tot 16.00 uur in de Nutszaal (achter de Hema).

Deelname voor deze dag kost je slechts € 35 voor iedereen vanaf 21 jaar en € 20 voor mensen van 16 t/m 20 jaar. Voor koffie en thee wordt gezorgd, wel zelf een broodje meenemen.


Voor deelname of meer informatie: annahinse@me.com of tgdrom.nl.


Theatermaker Bart Kiene


Bart Kiene is een theatermaker en regisseur met een ongelooflijke staat van dienst. Hij valt het beste te omschrijven als uitvoerder van totaaltheater. Hij heeft o.a. gespeeld bij Toneelgroep Baal, en is verbonden geweest aan het Nationaal Toneel. Oprichter van Theatergroep Nijinsky, schrijver en samensteller van programma’s voor Poëzie Hardop. Hij heeft jarenlange ervaring als docent bij Toneelschool Amsterdam en de Academie voor Kleinkunst. In Rotterdam is hij mede-oprichter van de. Acteerschool Rotterdam, een theateropleiding die zich speciaal richt op allochtone jongeren. Kortom…TGD is er trots op dat Bart opnieuw een masterclass wil geven.


De masterclass


In deze masterclass staan de monologen voorop. Je mag in de huid kruipen van een personage dat je altijd al hebt willen spelen. Gevraagd wordt om een monoloog van minimaal 10 regels uit het hoofd te kennen. Liefst een klassieke toneeltekst, maar wat ook kan is een aansprekende songtekst. Dat mag ook in een vreemde taal. Als je graag mee wilt doen maar nog geen idee hebt over welke tekst je wilt doen, neem dan contact op


met Anna Hinse. Zij helpt je en zodra je een tekst hebt mail die dan naar annahinse@me.com. Zij zorgt ervoor dat Bart Kiene zich ook kan voorbereiden aan de hand van jullie monologen.


Tijdens de masterclass is van 14.00 uur tot 16.00 uur de zaal ook open voor geïnteresseerd publiek. Voor € 10 krijgen zij een kijkje achter de schermen van het maakproces en kunnen zij zien hoe jij als acteur groeit in jouw performance. Reserveren kan via annahinse@me.com of via de website van de Toneelgroep www.tgdrom.nl.Donderdag en vrijdag 20 & 21 oktober waren de uitvoeringen van 'Enkhuizen in 3 Taferelen: Wachtwoord van Vrijheid'. Dat de voorstelling bijzonder was bleef niet onopgemerkt.


Zie hieronder de recensie in het Noord-Hollands Dagblad door Peter Manshanden.

De gehele recensie is te lezen via deze link.


Wij als TGD mogen trots zijn op de voorstelling die we hebben neergezet.

Hieronder wat scene foto's.


Ik kijk met voldoening en passie terug naar onze voorstelling! Op naar de volgende! Like Like Like!


Liefs,


Pim

Bijgewerkt op: 22 aug. 2022


Wat betekent vrijheid voor jou of een ander? Wanneer ben je echt vrij?


Iedere context, tijdsbeeld en situatie weerspiegelt vrijheid (of het niet hebben daarvan) anders. Dat zal Toneelgroep Drommedaris u laten zien op 20 & 21 oktober, in de Drommedaris te Enkhuizen. Drie taferelen waar we wachten tot Willem komt.


In 1572 is er een nieuw begin ‘de geboorte van Nederland’. Van beeldenstorm tot burgeroorlog, het is een heftige tijd waarin vrijheid gecompliceerd is. Willem van Oranje strandt ook nog eens in Enkhuizen en hoe beïnvloedt dat de burgers en hun vrijheden?


In de hedendaagse wereld kent iedereen situaties die onze vrijheden nu en dan veranderen en hierom vindt TGD dit het perfecte onderwerp voor een gevarieerde voorstelling zoals geen ander. Bereidt u voor op een avond waarin u valt in het verleden, koninklijk mag lachen en waar de realiteit soms erg dichtbij komt.


Het toneelstuk Enkhuizen in Drie Taferelen: Wachtwoord van Vrijheid zal uit drie verschillende gedeelten bestaan, die u mag komen ontdekken wanneer u het juiste ‘wachtwoord’ aan de poort zegt. Geen zorgen, het wachtwoord is vaak dichterbij dan u denkt.Drombar – begane grond

Enza Zaden Zaal

Syngenta Theater – derde verdieping

Showtime 19.30 uur 19.50 uur 20.10 uur 20.30 uur 20.50 uur


TGD hanteert vijf tijdssloten. Kom op tijd, maar ook weer niet te vroeg.

Het publiek start beneden in de doorgang en wordt in groepjes van maximaal 25 meegenomen.


€ 12,50 Entree


Tickets via : www.drom.nl
bottom of page